Jak vzniká káva Z Hané – příběh jedné malé pražírny

Každá káva má svůj příběh. Ten náš začal docela nenápadně, doma, s malou pražičkou, zvědavostí a láskou ke kávě. Nešlo o velký plán ani o podnikatelský záměr. Šlo o zvědavost: co se stane, když si zkusím upražit kávu sám?

První zrnka a pokusy o pražení nebyly moc dobré, ale i ty nepovedené pokusy nás něco naučily. Pražení kávy se pro mě stalo koníčkem a postupně se začalo dařit. Káva začínala chutnat lépe a lépe a postupně si ji oblíbili i přátelé a lidé z mého okolí. Díky jejich zájmu vzniknul nápad nabídnout kávu i dalším lidem a otevřít nejmenší pražírnu kávy na světě. 

Nejmenší pražírna kávy?

Všechna kávová zrna pražíme čerstvě a pravděpodobně v nejmenší pražičce v širokém okolí. Výsledkem je citlivě nastavený proces pražení, vždy čerstvá káva a jedinečná chuť i vůně.

Zelená kávová zrna kupujeme ve špičkové kvalitě od ověřených dodavatelů v Česku. Pražíme ji po malých dávkách, ručně a s láskou. 

Každý balíček kávy projde našima rukou. A každý šálek, který si uvaříte, je výsledkem poctivého a postupného procesu, který jsme s respektem ke kávě i k lidem vyladili k dokonalosti.

Proč právě Z Hané?

Na Hané je náš domov a kávu pražíme zde. Věříme, že i malá, rodinná pražírna může nabídnout jedinečné chutě a vůně.

Možná nemáme velké logo, ale máme jasný záměr: dělat kávu, která chutná skvěle a zažijete díky ní jedinečný zážitek.

Pokud máte rádi čerstvě upraženou kávu a chcete vyzkoušet něco nového, budu rád, když sáhnete po některém ze zrnek z Hané.

Sortiment je malý, ale čerstvý. A hlavně osobní.

Děkuju za každou podporu a zpětnou vazbu.

Díky vám má tahle malá pražírna smysl.